Vaticaan, Catacomben en St. Pieters Basiliek

Vaticaan, Catacomben en St. Pieters Basiliek

Prijs vanaf € 67.00

Deze best verkochte tour omvat een groot deel van Vaticaanstad zoals, de Vaticaan Musea, de Sixtijnse Kapel, De Catacomben (ondergrondse graven van vroegere pauzes) en St. Pieter Basiliek. Boek uw tickets vanaf thuis en verzeker uw plaats op deze populaire tour!

Hoogtepunten:
- Geniet van een 3-uur durende rondleiding door Vaticaanstad
- Verken de wereldberoemde Vaticaan musea
- Ervaar de schoonheid van de Sixtijnse Kapel
- Zie de ondergrondse graven van vroegere pauzen - de Catacomben
- Bewonder de St. Pieter Basiliek.

Ervaar de hoogtepunten van Rome
Op deze tour ziet u de hoogtepunten van waarschijnlijk de meest belangrijke kunstcollectie in de wereld, waaronder de Kamers van Raphael, De Sixtijnse Kapel en de Belvedere Binnenplaats.

Uw Engels sprekende gids zal u een duidelijk overzicht geven van alles wat u ziet, met name de Sixtijnse Kapel en de beroemde schilder Michelangelo en hij zal ervoor zorgen dat u het meeste haalt uit uw tijd in Vaticaanstad. De gidsen op onze Vaticaan tours zijn erg populair en ze krijgen vaak complimenten van onze gasten.

Na het verlaten van de Sixtijnse Kapel wordt u ondergrond geleid, naar de Catacomben, een kelder in het Vaticaan die niet vaak gezien wordt waar de graven van vroegere pauzen zich bevinden.

Daarna gaat u naar de St. Pieter Basiliek, de grootste Basiliek in de wereld, gebouwd op wat men gelooft, de overblijfselen van St. Peter. Hier kunt u genieten van het magnifieke aanzicht op de dom vanaf de grond. (Deze tour is niet inclusief toegang tot de dom. Tickets hiervoor kunnen ter plaatse gekocht worden).

De tour eindigt buiten bij de magnifieke Basiliek waar u vertelt wordt over de geschiedenis van Vaticaanstad, de Zwitserse Wachter en hoe het St. Pieter plein is ontworpen.

De tour is in het Engels.

Hoe kom ik aan tickets?
Kort nadat u uw boeking heeft afgerond, zult u uw e-ticket per email ontvangen, print deze uit en neem deze met u mee op uw tour.

Waar begint de tour?
De tour begint bij het kantoor van When in Rome Tours. Het adres staat op uw e-ticket.  Zorg ervoor dat u minstens 30 minuten voor vertrek aanwezig bent.

Waar eindigt de tour?
De tour eindigt buiten bij de St. Pieter Basiliek.

Hoe lang duurt de tour?
De tour duurt ongeveer 3 uur.

Maakt Necropolis deel uit van de Tour?
Nee, deze tour in niet inclusief Necropolis alleen de Vaticaan beheerder gaat hierna toe.

Is er een dress code?
Ja, er is een strikte dress code in het Vaticaan. Schouders en knieën van zowel vrouwen als mannen moeten bedekt zijn. Sandalen zijn geschikt.

Zijn er kaartjes voor kinderen?
Ja, er zijn kaartjes voor kinderen beschikbaar tussen de leeftijd van 5 tot 17 jaar. Kinderen onder de 5 jaar zijn gratis mits ze vergezeld worden door een betalende volwassene.

Belangrijke informatie:
- U zult alle officiële wachtrijen vermijden, en deze kunnen soms uren lang duren. Maar op bepaalde dagen zoals nationale feestdagen, weekends en religieuze vakanties kan er soms en wachtrij zijn. Dit kan niet voorkomen worden maar deze wachttijd is veel korten dan de publieke wachttijd.
- Annuleringen van de tour kunnen wel eens voorkomen. In dat geval zullen wij contact met u opnemen en u een alternatieve datum aanbieden of u krijgt natuurlijk uw geld retour.
- Vanwege veiligheidsredenen raden wij u aan geen grote tassen of pakketten mee te brengen.
- Deze tour is een wandelroute, aangezien er geen voertuigen zijn toegestaan in Vaticaanstad, dus zorg ervoor dat u geschikte schoenen draagt.

 

Fantastisch 4.5

4.5 Recensies van 114 klantrecensies
Museum, Sixtijnse Kapel en Sint Pieters Basiliek

Hoewel wel wat prijzig, zeker de moeite waard als je een goede gids hebt. Nadeel is dat bezichtiging van de Sixtijnse kapel kort moet zijn in verband met de drukte.

Servaas, Dirksland
MAA, 12 MRT 2018
4.5
Makkelijk boeken en leuke romdleiding

Voor 4 personen geboekt via de website. Zo gebeurd en tickets werden netjes via mail afgeleverd. De gids was zeer goed geinformeerd en duidelijk zeer ervaren. Ik kan iedereen deze rondleiding aanraden.

Robert, Castricum
DIN, 07 NOV 2017
4.5
Vaticaanmuseum,Sixtijnse kapel,Catacomben en St Pieters Basiliek

Dit jaar de kaartjes gekocht via deze site in plaats van de omgeving van het Vaticaan. Toen hebben we veel geld betaald en zijn in no time door het museum geleid. En dat was het dan. Dit jaar de kaartjes vooraf besteld en een heel goede gids gehad. Luigi heeft ons heel veel interessants verteld en ons drie uur rong geleid. Te veel om te onthouden maar indrukwekkend. een volgende keer zou ik het weer op deze manier doen.Complimenten voor de gids Luigi. Hij sprak engels maar het is goed te volgen.

Trudy, Dieren
DIN, 26 SEP 2017
4.5
Geweldige rondleiding.

Het was een geweldige ervaring om het Vaticaan, Catacomben en de St. Pieter te bewonderen. De gids Luigi was geweldig, gaf hele goede uitleg en was ook nog grappig. Hij is een gids die echt weet waarover hij praat. Kortom het was onvergetelijk en een aanrader.

Saskia, Amsterdam
DIN, 11 JUL 2017
4.5
Indrukwekkend

In een woord prachtig. Teveel om in 1x op te nemen. Je hebt echt een gids nodig anders ontgaat je een groot deel van de symboliek en mis je informatie.

Marjolijn, Ijmuiden
VRI, 30 JUN 2017
4.5
Uitstekende gids, wist snel bij juiste dingen te komen. Goede uitleg, erg vriendelijk. Boeken ook snel en juist

Uitstekende gids, wist snel bij juiste dingen te komen. Goede uitleg, erg vriendelijk. Boeken ook snel en juist

Bea, Nieuwendijk
MAA, 26 JUN 2017
4.5
Aapie

Ontzettend mooi! Zeker de moeite waard.

Hele goede gids, die heel veel wist en enthousiast vertelde

Diana
VRI, 10 MRT 2017
4.5
Goed aan te raden

Het is altijd afwachten wat je te wachten staat als je iets regels vanuit Nederland. Was even zoeken naar de winkel maar na een goed ontvangst een leuke Tour gehad met luigi.

Jesse, Wateringen
DIN, 07 JUN 2016
4.5
Heel indrukwekkend

Je valt van de ene in de andere verbazing! De gids wist enorm veel en heel enthousiast te vertellen. Zowel de bezienswaardigheden als de gids zijn zeker de moeite waard.

Elise, Urmond
VRI, 03 JUN 2016
4.5
Heel veel mensen

We waren blij dat we vooraf de combinatie tickets hadden besteld met de rondleiding. Zo konden we de rijen overslaan. Het was heel erg druk, maar we kregen oortjes in zodat we de gids steeds komen verstaan.

Johanna, Huissen
VRI, 03 JUN 2016
4.5
Bezoek Vaticaan en vatacomben

Wij hadden de Engelstalig Tour. Gids sprak duidelijk en was goed te volgen in het Engels. Zij wist heel veel te vertellen over het Vaticaan en over de vatacomben, ik vond de laatste het interessants,zeker omdat je in de st Pieterskerk uitkomt. Als je het vaticaan bezoekt raadt ik dit aan om met een gids te doen, aangezien je dan de relevante informatie krijgt en niet zoekende door het museum dwaalt. Realiseer je wel dat het Vaticaan super druk is met bezoekers,maar miet je gezien hebben

Pieter, Nieuw vennep
DIN, 31 MEI 2016
4.5
Goede tour

Duidelijke uitleg. Hadden ons per ongeluk in de dag vergist, maar we konden nog mee en konden de tickets voor het Colloseum (wat we dus eigenlijk die dag zouden doen) later die dag ophalen en dat de volgende dag doen. goed opgelost!

samantha
MAA, 23 MEI 2016
4.5
Leuke rondleiding, maar voor ons net iets te lang

Leuke rondleiding gehad. Leuk om wat meer achtergrond te horen. Wat ons betreft zeker een aanrader, maar het had iets korter gekund dan drie uur. Twee uur had voldoende geweest.

Monique, Nieuw vennep
ZON, 22 MEI 2016
4.5
Super!

Online de tickets gekocht. Dat scheelde niet alleen een hoop tijd maar we kregen ook een prima gids,Luigi. Luigi gaf ons een super enhousiaste rondleiding in het engels en heeft veel verteld wat wij niet in onze reisgidsen hadden gelezen. Wat wij ook heel fijn vonden was dat de groep niet zo groot was (12)

Jose
VRI, 13 MEI 2016
4.5
vaticaans museum-catacomben-st pieters

overweldigend van a tot z !!! onvoorstelbaar en niet in woorden weer te geven ! magnefiek ! goed georganiseerd bezoek en goede gids.. gewoon perfect !

Marleen, Sleidinge
DIN, 26 APR 2016
4.5
Interessant maar erg druk waardoor er aan uitleg het een en ander werd gemist.

Tickets bestellen ging zonder problemen en zonder onduidelijkheden.
Het was even na Pasen en dus wel heel erg druk. In drie uur tijd werden we langs de bezienswaardigheden geloodst. De van te voren uitgedeelde oortjes werkte niet optimaal. Ruis (maar dit kan mogelijk door de enorme hoeveelheid van mensen die aan de praat waren) veroorzaakte, dat een gedeelte van de uitleg werd gemist.
Overigens probeerde de gids veel uit te leggen en haar lag het dus niet"

Emile, Voorburg
DON, 07 APR 2016
4.5
Fantastische excursie

Met een kleine groep toeristen deze excursie gedaan. De gids (Lucia) loodste ons snel naar binnen, waarna ze voluit vertelde over het Vaticaan etc. Hierdoor ging de excursie leven en vlog de tijd om. Aanrader als je het Vaticaan wil bezoeken.

Peter, Leusden
ZON, 27 MRT 2016
4.5
Begeleide toer Vaticaanstad, Sixtijnse Kapel, Vatacomben en Sint-Pieters

Onze gids was Luigi, hij is gewoonweg geweldig! Hij vertelt enorm gepassioneerd en is zeer bekwaam als gids. Hij kende zelfs al de namen van de deelnemers van deze toer. Dankzij hem konden we steeds zonder oponthoud alles bekijken en zijn grappige anekdotes maakten het geheel helemaal af! Ik zou ten zeerste aanraden om een begeleide toer met Luigi te doen! Ook perfect engelstalig met af en toe een beetje Duits :-)

Annemie, Hoevenen
VRI, 11 MRT 2016
4.5
In een woord "Overweldigend"

Geweldige ervaring een rondleiding door het Vaticaanse Museum, Catabomben en de St. Pieter.
Prima uitleg tijdens deze ruim 3 uur durende rondleiding met als hoogte punt De Sixtijnse Kapel.
Niet in de KM lange wachtrij voor het museum staan en binnen 10 minuten binnen, geweldig.
Zeker voor herhaling vatbaar, want je kunt dagen in het Museum rondhangen want er is zoveel moois te bekijken.
Super ervaring. Marja en Jan Klerkx

J.c.c.j., Berg en terblijt
DIN, 08 MRT 2016
4.5
super rondleiding

goed geregeld super mooi!!

Romay, Velserbroek
ZAT, 05 MRT 2016
4.5
Aanrader!

Tickets heel makkelijk te kopen via internet. Meeting point ook heel erg goed te vinden. Zeer ervaren en leuke gids met erg veel verstand van het Vaticaan en alles erom heen. Ben erg blij dat ik de tour hier heb geboekt (zie tripadvisor)

Petra, Rotterdam
ZON, 28 FEB 2016
4.5
geweldig

Hele goede rondleiding, De gids had veel te vertellen.
Wel jammer dat voor het reserveren zo veel meer betaald, als in Rome zelf.

Dinie, Vlaardingen
MAA, 30 NOV 2015
4.5
goede service

Prachtige atractie

Pierre, Bocholtz
MAA, 23 NOV 2015
4.5
Fantastische 2 tours door het Vaticaan en het Colosseum

Wij hebben enorm genoten van 2 aparte interessante rondleidingen; donderdag 19/11 Vaticaan en vrijdag 20/11 Colosseum en Romeins Forum! Onze fantastische gids Chiara heeft ons met veel enthousiasme en kennis van zaken rondgeleid. Wij hebben zonder wachtrijen onze paar dagen volledig kunnen uitnutten. Het mooie weer in deze relatief rustige periode, heeft zeker daartoe bijgedragen. Het vooraf boeken van deze beide tours is zeker aan te bevelen!

Gerard, Zwolle
ZON, 22 NOV 2015
4.5
mega handig niet aanschuiven!!!!

Super toffe gidsen en alles netjes op tijd.
leuke ervaring...zeker doen

Tom, Betekom
VRI, 13 NOV 2015
4.5
Geweldig

Wist niet wat ik er van moest verwachten , maar alles goed geregeld een gids die vol passie zijn verhaal deed. Ben blij dat we onder begeleiding de tour hebben gedaan anders loop je overal langs heen en kent al die mooie verhalen niet . Zeker de moeite waard en heerlijk dat je langs de wachtrij kan lopen.

Rob, Eethen
ZON, 06 SEP 2015
4.5
Rondleiding 6 augustus 2015

Leuke tour, met gids Luigi, die veel kennis heeft, humor en iedereen van de groep bij de rondleiding betrekt. Zeker het geld waard en geen lange wachtrij. Eerste gedeelte in Vaticaan museum was wel erg warm, maar later in de Sint Pieter is dat weer minder.

Suzan, Heemskerk
MAA, 10 AUG 2015
4.5
Op stap met een goed geïnformeerde gids

Twee excursies gedaan. Twee keer met een gids die goed op de hoogte is van bezochte locaties. En bovenal
inhoudelijk interessante zaken weet te vermelden tijdens de rondgang. Kleine groep, met gepaste aandacht voor individuele interesses.

Douwe, Giekerk
ZON, 09 AUG 2015
4.5
Uitstekende gids

Vrijdag 31 juli met 3 personen een uitgebreide excursie gemaakt door het Vaticaans museum en de St. Pieter. de gids Chiara was goed, ze wist veel essentiele achtergrondinformatie te geven en loodste de groep op kundige wijze door het drukke museum en wist goed de belangrijkste hoogtepunten er uit te halen. Zeer aan te raden om dit te boeken. Scheelt 2 keer in de rij staan, voor het Museum en voor de St. Pieter en met deze gids ben je na de ruim 3 uur durende rondleiding een stuk wijzer over de geschiedenis van de kunst in het Vaticaan.

Joop, Amstelveen
WOE, 05 AUG 2015
4.5
goed voorbereiden!

Ten eerste, BESTEL ALTIJD VAN TE VOREN TICKET! Niet allen voor vaticaan maar ook voor Colloseum, scheelt uren(!!) Aan wachttijd.
Ten tweede de rome tours ticket office waar je je groep voor de tour zult vinden ligt nogal verstopt dus dat was wel vervelend maar vraag het aan een tour guide van rome tours en die zullen je wel de weg wijzen, en anders thuis eerst even de precieze locatie uitvinden!
Ten derde was de tour door het museum enorm mooi en interessant, er wordt veel uitleg gegeven en de tour guides maken er een showtje van ( de gene die ik had teminste)
Je krijgt een headsetje waarin je de tour guide versterkt hoord, dit is wel handig maar door de vele frequenties moet je wel docht bij hem in de buurt blijven anders valt het geluid soms weg.
En als laatste, deze tour is een must als je in Rome bent!
De tour is lang, 3.5 uur, maar het zeker waard!
Ps vergeet niet om voldoende water mee te nemen en iets te eten omdat je niet tijdens de tour ergens even kunt eten!

Paul, Berkelenrodenrijs
VRI, 17 JUL 2015
4.5
bezoek aan het Vaticaan op 4 juli 2015

Ik behoorde tot de groep van Karin. Door omstandigheden waren we te laat op de afgesproken tijd voor de rondleiding in het Vaticaan. Maar gelukkig konden we omboeken voor de volgende groep. Complimenten daarvoor. We hadden een prima gids LUIGI. Met veel enthousiasme en deskundigheid heeft hij ons het Vaticaan laten zien. Het was zeer indrukwekkend. Groet Joke

Karin, Sint agatha
VRI, 10 JUL 2015
4.5
Zeer deskundige gids genaamd Luigi heeft ons door het vaticaan geleid

Zaterdag 4 juli 2015 hebben wij een Vaticaan tour gehad van de gids Luigi. Deze man sprak uitstekend Engels en wist ongelooflijk veel af van alle cultuurschatten, pauzen en gebeurtenissen af.. Hij wist de groep van het begin tot het einde te boeien.(3 uur)

Karin, Sint agatha
DON, 09 JUL 2015
4.5
Weekendje Rome

Wij hebben het Vaticaanse musea, Catacomben en Sint- pieter bezocht.
Deze zijn prachtig, hoewel sommige zaken in het Vaticaanse musea misschien iets te langdradig waren.
De gids was zeer goed en als cijfer geef ik hem een acht.
Het boeken bij RomeTickets was zeer eenvoudig en werd snel verwerkt.
Als ik weer naar Rome ga zal ik zeker RomeTickets gebruiken en aanraden.
Het cijfer voor RomeTickets is ook een acht.

Joop, Eindhoven
MAA, 22 JUN 2015
4.5
aanrader

Erg goed idee om vooraf te boeken. Lekker vlot naar binnen en enthousiaste gids Luigi. Aan te bevelen dus!

Rj, Doetinchem
MAA, 22 JUN 2015
4.5
Bellissimo

De rondleiding door Luigi en zijn onuitputtelijke kennis van alle ins en outs waren een bijzondere aanvulling op de rondleiding. Het voegde iets extra's toe. Perfect.

Fried, Driebergen
ZON, 14 JUN 2015
4.5
prima

fantastisch met geweldige gids, zonder mis je veel

Werner, Terneuzen
MAA, 08 JUN 2015
4.5
Bezoek st Peter en sixtijnse kapel

Via onze enthousiaste gids werden we snel en doeltreffend de menigte wachtenden voorbij geleid zodat we snel konden genieten van al het moois wat het Vaticaan te bieden heeft. Luigi, onze gids was zeer deskundig en zorgzaam voor de groep zodat iedereen, grote en kleine mensen,alle informatie goed konden zien en horen . Erg prettig on de omgang

Theodorus, Oss
ZON, 07 JUN 2015
4.5
geweldig

een attractie die je moet zien maar dan zeker met een gids, heel uitgebreid maar niet saai. geweldige gids. Geld meer dan waard

Ilse, Rosmalen
MAA, 01 JUN 2015
4.5
Dit is een must voor iedereen die Rome bezoekt!

Bijzonder mooie en leerzame tour. Onze gids Chiara wist ons met veel humor en kennis veel te vertellen zonder dat het saai werd. Ze weet goed voor haar groepje te zorgen waardoor je niet, zoals veel andere toeristen, in enorme wachtrijen terecht komt. De tour zelf is echt uitzonderlijk mooi en mag je niet missen.

Hans, Amersfoort
DIN, 26 MEI 2015
4.5
Rondleiding Vaticaanse musea, Catacomben en Sint-Pieters.

Uitstekende en uitgebreide rondleiding, waarbij tot in detail uitleg wordt gegeven over de betekenis en achtergronden van de bezienswaardigheden. Dit onder leiding van een deskundige italiaanse gids die de engelse taal voortreffelijk beheerst. Deze rondleiding is de prijs van de excursie meer dan waard. Aanrader !!!

Sietze, Hazerswoude dorp
MAA, 25 MEI 2015
4.5
rondleiding

We hebben een geweldige rondleiding gehad waar we, ondanks de enorme drukte, veel gezien hebben. We kregen enorm veel goede informatie. Het was een lange rondleiding maar je krijgt een hele goede indruk van Vaticaanstad!!

Marie-josé, Steenderen
MAA, 18 MEI 2015
4.5
Tour door het Vaticaans museum, catacomben en Sint Pieter met gids Richi

De organisatie van de tour verliep vlekkeloos. Onze gids Richi startte met een korte persoonlijke kennismaking en uitleg van de tour. Daarna heeft hij ons met veel enthousiasme rondgeleid. Hij had enorm veel kennis en deelde die met veel humor. Je kon merken dat hij het proces van rondleiden uitstekend in de vingers heeft, waardoor hij precies wist op welk moment hij zijn informatie moest geven. Hij doseerde het ook goed gedurende de tour.
Kortom het was een geweldige ervaring. Door alle informatie begrijp je beter wat je ziet en dat was echt een meerwaarde. Ik zou het zeker aanraden om te doen!

Lion, Eindhoven
ZON, 17 MEI 2015
4.5
Mr. Vos

Zeer goede ervaring en een prima gids die duidelijk was en zeer deskundig en met volle overtuiging ons de geschiedenis bijgebracht heeft.

Jw, Eindhoven
ZAT, 16 MEI 2015
4.5
Luigi leert

Luigi was onze gids op deze Vaticaan-tour. Hij leidde ons langs alle mooie plekken en had bij alles een verhaal. Zo leerden wij gedurende de tour veel over het kopieren dat de Romeinen en het Vaticaan deden van de oorspronkelijke Griekse kunst en cultuur. Luigi nam alle tijd, waardoor de tour flink uitliep. Dat verheugde onze vreugde nog meer. Voor wie naar Rome gaat: DOEN DEZE TOUR!!!

Ton, Schoonhoven
VRI, 15 MEI 2015
4.5
prima

rondleiding begon een half uur later maar ging ook langer door

Brigitte, Waddinxveen
VRI, 15 MEI 2015
4.5
Met open mond schuifelen door het Vaticaan

Naar het Vaticaanse musea en de Sixtijnse kapel lijkt na de ervaring van deze week een heilloze missie. Ten eerste zijn de rijen voor de ingang (de tours hebben een aparte entree) soms letterlijk urenlang en ten tweede is het zonder een gids een behoorlijke klus om keuzes in de werken en de geschiedenis van het Vaticaan te maken. Met inlezen vooraf en/of een audiotour maak je misschien een kans, maar toch.... Onze gidse vertelde een duidelijk verhaal en gaf voorafgaande aan de tour een heldere uitleg over de werken in de Sixtijnse kapel. In de aanloop naar de Sixtijnse kapel begint het grote schuifelen. Het was ongelooflijk druk in het Vaticaan tijdens ons bezoek. (Heel Rome is een mierennest met toeriste). Zeer tevreden over de kennis en kunde van de gids en de organisatie.

M j, Velserbroek
VRI, 08 MEI 2015
4.5
Catacomben viel wat tegen maar wel erg mooi

Erg druk die dag, dat is jammer maar doet niets af van de sevice, dit was erg goed,

Evert, Den helder
VRI, 08 MEI 2015
4.5
Rondleiding Vaticaan.

In november hebben mijn dochter en ik de rondleiding gedaan. De vrouwelijke Italiaanse gids was heel enthousiast: ze had kunstboeken meegenomen en ging zelfs nog ruim een half uur langer door (waar niemand bezwaar tegen had), haar Engels was zeer goed. Zelfs mijn dochter (die ik moeilijk een museum in krijg) was enthousiast
Komende week ga ik met mijn man naar Rome en wij gaan weer deze rondleiding maken.
Enige minpunt: het adres was moeilijk te vinden; kunnen ze duidelijker aangeven.

Jessie, Schiedam
DIN, 05 MEI 2015
4.5
rondleiding Vaticaan, Catacomben en Sint Pieter.

Prima rondleiding, veel gezien, enige minpunt was dat het geluid niet altijd even goed was te verstaan.

Hans, Hengelo
DIN, 05 MEI 2015
4.5
DOEN

Goede gids, veel informatie.
Al zou je het alleen maar doen om uren in de rij staan te voorkomen. Met de gids hobbel je de gigantische rij zo voorbij.

G, Velserbroek
ZON, 26 APR 2015
4.5
Door security geen bezoek st Pieter mogelijk

Zeer fijne en enthousiaste gids. Hij was heel vriendelijk en deed zijn uiterste best om het de groep naar de zin te maken.
Ivm security met de paasdagen was de st Pieter afgesloten. Achteraf bleek deze toch nog enige tijd open te zijn. Dit was een enorme teleurstelling. Zeker jammer gezien de prijs die wij betaalde voor deze combi excursie.

Johannes, Spijkenisse
DIN, 07 APR 2015
4.5
Vaticaan zaterdag voor Pasen via When in Rome tours.

A great guide, Maggie. Thanks to her, dispite of the enormous crowd, 40.000 people, and the limited time we had (Vaticaan closed at 13.00) we experienced the greatness of the Vatican.
Maggie, thank you for your personal attention and your eager to bring us the knowledge of the history and to show us the beauty of the Vatican. I am deeply impressed with your ability to lead us through the crowd and give us an unforgettable experience.

Carla, Groningen
DIN, 07 APR 2015
4.5
Vraag naar Luigi!

Een zeer duidelijke en aansprekende tour gehad, gegeven door gids Luigi, die met de passie van een ware Italiaan over de kunstschatten van het Vaticaan wist te vertellen. Ondanks dat de groot erg groot was hield hij de vaart er in en wist alle schaapjes bij de groep te houden.

I, Lochem
MAA, 23 MRT 2015
4.5
De moeite waard

Verzamelpunt goed te vinden. Enthousiaste gids, wist veel te vertellen. Rondleiding heeft ruim 3 uur geduurd.
De hebben € 9,00 betaald, vind ik wel prijzig. Ik had het idee als je ter plekke boekt je veel voordeliger uit bent.

Brigit, Warmond
VRI, 13 MRT 2015
4.5
Geweldig, echte aanrader!!!!!

Goed geregeld, duidelijk en overzichtelijk. Luiggi,onze gids, had onwijs veel kennis en wist wat,waar, en hoe,de Tour vlot te laten verlopen. Aan het einde van de Tour kende hij alle mensen bij naam!!! Een echte aanrader als je veel wilt zien en achtergrond informatie wilt over datgene wat je ziet! Niet in de rij staan is het geld al waard!! Je loopt als groep zo de rijen voorbij en dat is echt fijn!! Je bent anders al bek af als je nog moet gaan beginnen.

Miriam, Assen
MAA, 23 FEB 2015
4.5
erg leuk

Reisleidster was enorm enthousiast en hield, ondanks in andere taal, rekening met kind. Leuk, spontaan!!

Elisabeth, Wemeldinge
ZAT, 21 FEB 2015
4.5
Indrukwekkend!

De rondleiding was fantastisch. Luigi was onze gids en wist ons 4 uur lang enorm te boeien in een gigantisch druk vaticaan. Altijd had hij weer een goed plekje voor ons zodat wij konden genieten van al het moois dat er te zien was. Geen geringe opgave! Deze rondleiding is echt geweldig, een aanrader om te doen!

Marja, Dronten
ZON, 18 JAN 2015
4.5
Zeer interessante excursie, een must when in Rome

Zeer inspirerende excursie gehad, niet alleen vanwege de fantastische bezienswaardigheden, maar vooral door onze gids Luigi van When in Rome tours, die werkelijk alles wist over de kunst, de architectuur, de religie, het Romeinse Rijk etc. Hij vertelde veel meer dan alleen over wat er te zien was, waardoor alles veel beter op zijn plek viel. Wat een geweldige gids!

Bart, Ridderkerk
MAA, 22 DEC 2014
4.5
Absoluut toegevoegde waarde

Ons bezoek aan het Vaticaan had zeker minder geslaagd geweest zonder de begeleiding van Chirstina. Ze heeft ruim 4 uur haar energie, kennis en enthousiasme aan ons weten over te brengen.

Niels, Assendelft
DIN, 09 DEC 2014
4.5
Fantastisch

Prachtig en zeker niet te missen.
Wij hadden gids Chiara, wat een enthousiasme en humor écht geweldig en ook nog eens met zeer veel kennis van zaken.
Ze wist ook binnen een paar minuten de namen van iedereen, heel knap.
Echt een topgids.

Gabriella, Zaltbommel
DIN, 09 DEC 2014
4.5
Tour dei Luigi!!

Snelle en duidelijke afwerking via internet.
RESERVEER van te voren, anders ata je echt je tijd te verdoen in een lange rij. Dat geldt ook voor Forum en Collosseum
Geweldige gids.

Rob, Schojndel
VRI, 24 OCT 2014
4.5
Super

Een super rondleiding gehad met de gids Luigi. Hij wist er erg veel vanaf en was super enthousiast over alles. Jammer dat we de catacomben niet gezien hebben want er was 's-middags een bijeenkomst tussen de paus en de kardinalen. Was dus op tijd gesloten. Maar Luigi heeft ons wel wat andere dingen extra laten zien. Ook zijn we nog enkele kardinalen tegengekomen die vlak langs ons heen liepen. Dit gebeurt zelden volgens de gids. Super!! Bedankt Luigi voor je enthousiasme!!!

Jac., Drunen
DIN, 07 OCT 2014
4.5
Fantastische gids

Met een zeer enthousiaste en kundige gids de hoogtepunten van het Vaticaan gezien. Makkelijk te boeken en aan te bevelen.

Ruud, Landgraaf
MAA, 06 OCT 2014
4.5
Unieke ervaring

Wij hebben echt een zeer aangename ervaring van ons bezoek aan het Vaticaan. Heel in het bijzonder door de kennis en de aanpak van onze gids Magy. Haar kennis was subliem en zij wist een zeer goede selectie te maken van hetgeen zij belangrijk voor ons vond. Alles laten zien in het Vaticaan is een onmogelijke zaak, maar zij heeft er dat uitgenomen wat belangrijk was. Ook het bestellen van de tickets was zeer eenvoudig en simpel. Als ik toch iets van kritiek mag geven was dat het huisnummer waar wij zouden vertrekken er niet was ofwel zeer onduidelijk was aangegeven. Trouwens in de straat waren er weinig huizen met een huisnummer aan de deur.

Raymond, Hasselt
VRI, 03 OCT 2014
4.5
In 1 woord:" GEWELDIG"!

Wij, moeder met 2 pubers van 14 en 17, hebben GENOTEN, van deze excursie!!!
Luigi, onze gids was geweldig, vol enthousiasme, en kennis, waar wij veel van hebben opgestoken!!
Wat een geweldige ervaring!!
Dank voor jullie enthousiasme!!!!!!

Maria, Rotterdam
DIN, 26 AUG 2014
4.5
Prettige ervaring!

De rondleiding door de hoogtepunten van het Vaticaan was erg fijn! De achtergrondinformatie die we kregen van onze gids, maakte het plaatje compleet. Ook érg fijn om niet in de rij te hoeven staan! Een absolute aanrader!

Tamara, Belfeld
DIN, 12 AUG 2014
4.5
Zeer geslaagde tour!

Onze enthousiaste gids was Maggie (Margaret). Ze wist erg veel te vertellen over de geschiedenis van vaticaanstad waardoor de tour erg interessant was. We hebben alle hoogtepunten gezien en na afloop heb je alle tijd om de basiliek nogmaals te bewonderen en de koepel te beklimmen. Deze tour was zeer de moeite waard! Bedankt, we hebben veel geleerd!

Lisanne, Oldenzaal
MAA, 28 JUL 2014
4.5
Geweldige rondleiding van Luigi

Veel meer tijd besteed dan de 3 uur die voor deze rondleiding stond, een bevlogen gids die zelf ook nog steeds met verbazing rondkijkt tussen al dit pracht.

Hans, Tilburg
DIN, 08 JUL 2014
4.5
Bezoek aan de Vaticaanse musea en catacomben, de Sixtijnse kapel en de St. Pietersbasiliek

We hadden vooraf tickets geboekt, het afhalen ging heel vlot. Onze Engels sprekende gids Luigi heeft ons een prima rondleiding gegeven en ons een heel volledig beeld gegeven van de musea en de basiliek. Enthousiasme, veel kennis en een heel persoonlijke benadering van de groep, dat is wat onze gids belangrijk vond en zeer gewaardeerd werd. Een aanrader voor wie een goede eerste indruk van deze prachtige gebouwen wil krijgen.

Francis, Bilthoven
ZAT, 28 JUN 2014
4.5
Mooie vermoeiende > 4 uur durende ervaring!

Onze gids Luici een begenadigd en inspirerende verteller met kennis van zaken.

R.f.c., Nijmegen
VRI, 27 JUN 2014
4.5
Vaticaans musea, Vaticaanse catacomben en Sint Pietersbaseliek

De eerste rondleiding in Rome, We wisten niet wat we konden verwachten. En wat een drukte voor het Vaticaanse musea. Chiara onze reisleidster kwam kennismaken. Ze had alle namen van het gezelschap in haar hoofd. Ze enthousiast als ze vertelde en iedereen bij haar verhaal betrok in een woord SUPER.
Wij hebben 2 dagen met Chiara door Rome gelopen. Door haar hebben wij zeker een bijzondere city trip gehad. Chiara bedankt, ook namens Mister Piet!

Marieke, Hank
ZON, 22 JUN 2014
4.5
24 mei 2014

Onze trip naar het Vaticaan was dankzij onze goed gids Chiara,van When in Rome Tours, een ware belevenis. Wat hebben we mooie dingen gezien! en wat wist Chiara ons veel te vertellen en het wachten ons zo aangenaam mogelijk te maken.
Ik vond het in het Vaticaan TE DRUK, hierdoor konden we niet de hele tour lopen zoals gepland. en wat ik heel erg vond dat waren alle andere mensen die toch aan het flitsen waren en die toch zo nodig moesten praten in de Sistijnse kapel.Ik bewonder de gids Chiara dat ze iedere keer weer deze uitdaging aangaat! En we kijken terug op een hele indrukwekkende rondleiding die je gemaakt moet hebben als je in Rome bent maar die ik niet voor een tweede keer zou willen doen ivm met de enorme mensenmassa....

Bea, Haarlem
MAA, 26 MEI 2014
4.5
Beoordeling

Fantastische gids

Linda, Bussum
ZON, 25 MEI 2014
4.5
Weekend trip voor twee

Prima geregeld, inderdaad 'skip the lines' het was erg druk en wij met gids en tickets liepen gewoon door.
Uitleg erg goed en informatief voor alle onderdelen.
Helaas moeten de gidsen erg snel lopen vanwege de bewaking die moet voorkomen dat er opstoppingen plaatsvinden. Daardoor de gids, Sabrina, onderweg kwijtgeraakt maar weer teruggevonden.
Aanrader!

Hans, Zoetermeer
DIN, 20 MEI 2014
4.5
Rondleiding

Onze rondleiding werd gedaan door Chiara. Geweldig deed ze het het, met een komische noot werd ons alles verteld waardoor we gefocust bleven. Ze nam de tijd en er was genoeg ruimte om vragen te stellen.
We waren zeer onder de indruk over de Sixtijnse kapel. Echt een super rondleiding, Zeer de moeite waard.

Gonny, Venhuizen
MAA, 19 MEI 2014
4.5
Prachtige enthousiaste rondleiding!

Dinsdag 13 mei 2014 heb ik samen met mijn moeder genoten van de rondleiding door het Vaticaans museum, de catacomben en de Sint-Pieterbasiliek. Mijn moeder besloot op 78 jarige leeftijd graag Rome te willen zien en wilde het nu ook helemaal goed doen. Mede door de zeer kundige gids Luigi zijn we veel te weten gekomen over de geschiedenis van Vaticaanstad, de pausen, de kunstenaars, schildertechnieken etc. Helaas was er een gids ziek waardoor Luigi beide groepen onder zijn leiding kreeg. Hij deed dit op een geweldig goede en enthousiaste manier. Omdat je in de Sixtijnse Kapel niet mag praten....heeft hij ons aan de hand van foto's uit een boek voordat we naar binnen gingen veel verteld en uitgelegd waardoor we veel bewuster konden rondkijken. Eigenlijk hadden we er helemaal geen last van dat de groep aan de grote kant was. Als je gaat boeken, vraag naar Luigi!

Hermien, Den bosch
VRI, 16 MEI 2014
4.5
De Rooms Katholieke Hoofdstad

Een indrukwekkende ervaring om deze hoofdstad in al zijn oude glorie te mogen beleven. Wij troffen een geweldige gids die met veel passie verteld over alles wat met het Vaticaan te maken had. Je loopt in een heel andere wereld. De Vaticaanse catacomben waren vele malen groter als in onze voorstelling hiervan. Om nog meer te schrijven over onze ervaring met Vaticaanstad is bijna onmogelijk. De woorden zullen te weinig kunnen vertellen om het gevoel te kunnen delen. Vandaar FANTASTISCH.

Els, Tilburg
VRI, 09 MEI 2014
4.5
Geweldig om te zien

Alleen jammer dat de radio van onze gids niet goed werkte. Voor de rest een geweldige ervaring!

Daniël, Volendam
DIN, 06 MEI 2014
4.5
Geweldig

De avond voor ons vertrek nog snel bedacht dat het wel makkelijk zou zijn als we iets zouden boeken. Eenmaal het geld overgemaakt kregen we meteen de vouchers via de mail. Het is erg goed geregeld. Je ontmoet elkaar in een klein gebouwtje en daarna krijg je je gids toegewezen. Ze vertellen heel veel! Geweldig!!

Maaike, Diessen
DIN, 06 MEI 2014
4.5
Fantastische rondleiding en toelichting door Luigi !!

Door een vriend van ons aanbevolen, deze rondleiding. Het is ons uitstekend bevallen. De groep was wel erg groot (32 personen), maar het was een zeer drukke dag volgens Luigi. Hij deed geweldig zijn best om de groep bij elkaar te houden en via de headset was zijn uitleg goed te volgen. De informatie die hij gaf was prima, niet alleen droge kost (feiten en jaartallen), maar ook goede verhalen en anekdotes. Daarnaast is hij een zeer bevlogen verteller die met hart en ziel zijn toehoorders weet te boeien (5 uur lang!).
Zonder deze rondleiding zou het voor ons een stuk minder interressant zijn geweest!

Lejo, Schiedam
MAA, 05 MEI 2014
4.5
luigi supergids

wat is Luigi een gepassioneerde gids. hij verteld en legt uit met humor en gevoel van een trotse romein.

Twan, Beuningen
DIN, 29 APR 2014
4.5
inspirerende rondleiding door Luigi

Recenseer deze attractie

Denise, Zwolle
ZAT, 26 APR 2014
4.5
Geweldig!

Een hele bijzonder ervaring, wat een pracht en praal, en wat ontzettend groot! Onze gids heette Luigi, hij deed het geweldig! heel duidelijk en leuk. Het enige nadeel vond ik dat we na de rondleiding door het museum geen tijd hadden om zelf nog even rond te lopen. We gingen gelijk door naar de st. Pieter. Ik had graag op m'n eigen houtje nog even rondgekeken in het museum voordat we naar de st. Pieter gingen. Het boeken van de tickets is echt een aanrader, we konden zo langs de rijen op naar binnen en hoefde nergens te wachten.

S, Silvolde
WOE, 19 MRT 2014
4.5
Geweldige ervaring!!!

Met onze leuke gids Mama Tony, een paar uur door de zalen van het Vaticaanse museum gezworven. In een niet al te grote groep, en met name door de head-sets, heel goed te volgen. Voor een 1e keer in het Vaticaan zeer aan te raden, want Jeetje, wat is het veel, en groot en imposant!!!!! Ik kom zeker terug.

Celeste, Oude-wetering
ZON, 09 FEB 2014
4.5
Geweldig!

Na een aantal zeer positieve reacties gelezen te hebben op de website hebben we besloten om de tour alvast thuis te boeken voor het Vaticaan.
Onze gids was Luigi, zeer gedreven en vol passie heeft hij ons door het Vaticaan geleid. Zijn manier van vertellen is fijn om naar te luisteren, hij weet veel en je ziet dat Luigi ervan geniet. Onze groep was niet heel groot (ongeveer 12 personen) en Luigi zorgde dat iedereen alles kon zien en hoorde.
Het Vaticaan is een intrigerend gebeuren, zeker de moeite waard om alles te zien! Het museum is ontzettend groot en Luigi heeft ons de belangrijkste dingen laten zien, je kan er urenlang rondlopen, trek er maar gerust een hele dag voor uit!
Sixtijnse kapel is zo mooi, je weet niet waar je moet kijken. Luigi heeft ons de tijd gegeven (20 minuten) om in alle rust de Sixtijnse kapel te bewonderen.
De tour heeft al met al 4 uur geduurd (stond 3 uur op de site)
Wij kunnen iedereen een tour aanraden van Rome Tickets. Het is zeker de moeite waard!!

Lilian, Amersfoort
VRI, 07 FEB 2014
4.5
R.A.

Prima tour met uitstekende gids. De moeite waard.

R, Wierden
DIN, 28 JAN 2014
4.5
Bezoek met gouden randje

Ons bezoek aan het Vaticaanse museum incl de Sixtijnse kapel was een prachtige ervaring. Praktisch was alles goed geregeld. Ons geluk daarnaast was dat Luigi onze gids was, een zeer bevlogen man die veel algemene info vertelde, maar tevens zijn kennis van zijn vakgebied (kunsthistorie) met veel passie met ons deelde. Doordat we een groep van slechts 3 personen waren, was het min of meer een prive rondleiding.

Gauke, Spijkenisse
ZON, 26 JAN 2014
4.5
Fantastische rondleiding en toelichting door Luigi !!

2 dagen van tevoren geboekt via mobiel en alles liep vlekkenloos. Luigi (spreekt goed Engels en is zeer belezen en heeft zeer veel kennis van de Grieken, Romeinen en Christendom maar ook van schilders etc.; kortom de gids die je je wenst!) heeft ons 4 uur lang! door de burelen van het vaticaan geloodst waarbij hij veel info gaf. Hoewel je natuurlijk dagen kan rondzwerven door de musea geeft hij in een korte tijd een goed inzicht maar ook details die iedereen zonder gids niet zullen zien.

Hans, Amersfoort
ZAT, 25 JAN 2014
4.5
Geweldige rondleiding

Een absolute aanrader deze rondleiding en de prijs meer dan waard. Op een zeer rustig kantoor vlakbij het museum kennisgemaakt met de overige deelnemers en Antonia (Tony), onze gids. Heerlijk om de lange wachtrijen over te kunnen slaan en binnen een mum van tijd binnen in het museum te staan. Door de passievolle (in goed Engels) uitleg van Tony, met echt kennis van zaken, enthousiasme en humor heeft alle pracht en praal nog meer indruk op ons achtergelaten. Met oog voor de details en het verhaal erachter kijk je heel anders naar de meesterwerken van Rafael en Michelangelo en de St. Pieterbasiliek. Kortom, een echt hoogtepunt en de 3,5 uur!! zijn werkelijk omgevlogen. Met dank aan Tony.

John, Roosendaal
DIN, 21 JAN 2014
4.5
Geweldige tour

Heel indrukwekkend en mooi We zijn in januari geweest toen was het niet te druk. We hadden een geweldige gids Chiara. Zeker voor herhaling vatbaar

Antonia, Meteren
MAA, 13 JAN 2014
4.5
bezoek vaticaan

Het bezoek met behulp van gids Luigi was uitstekend en de prijs absoluut waard. De rondleiding duurde meer dan 4 uur i.p.v. de geplande 3 uur en de gids was enthousiast, bleef maar boeiend vertellen . Bovendien bespaart deze rondleiding je urenlang in de rij staan. De gids vertelt zoveel details die je normal niet weet en waar je zomaar langs zou lopen. Ik heb Rome ne het Vaticaan al enkele keren zonder gids gedaan, maar deze wijze is me bijzonder bevallen. Wanneer je meer wilt weten van de beschiloderingen van de Sixtijnse kapel en bijzonderheden van het Vaticaan, de catacomben en de St. Pieter,, dan is het inhuren van een gids zeker de moeite waard om het bedrag te betalen.

Jan, Weert
DIN, 31 DEC 2013
4.5
Vaticaanse musea

veel te zien;maak keuzes

Theo, Drunen
DIN, 17 DEC 2013
4.5
Hele goede gids en prachtige rondleiding!

Vond het vooraf wel een beetje spannend om hier in Nederland alvast een rondleiding en toegangsbewijs te boeken en te betalen. Eenmaal in Rome aangekomen ben ik met de metro en een klein stukje lopen naar het kantoor gelopen. Aldaar opgevangen door een Italiaanse gids, die heel goed en begrijpelijk (dus rustig) Engels sprak. Vervolgens daarna een zeer goede 4 uur durende (terwijl 3 uur was gepland) rondleiding en uitleg gekregen. De gids sprak duidelijk met verstand van zaken en kon het heel beeldig en goed uitleggen. In een woord heel goed en zeker voor herhaling vatbaar.

Frans, Purmerend
DON, 12 DEC 2013
4.5
Professionele en interessante rondleiding

Voorafgaand aan de rondleiding moest ik mij samen met mijn dochter melden op een adres vlakbij het Vaticaan. Prima ontvangst door de gids Chiara. Vervolgens een 4 uur (terwijl er 3 uur voor staat) durende rondleiding gehad in het Vaticaan museum, catacomben en Sint-Pietsbasiliek, waarbij de gids Chiara op een hele rustige, professionele en interessante wijze in goed verstaanbaar Engels uitleg gaf. Zij was fantastisch en door haar heeft die rondleiding een diepe indruk op mij gemaakt. Kan dit iedereen aanraden!

Frans, Purmerend
ZAT, 23 NOV 2013
4.5
Gids sprak goed Engels

Goede tour, veel gezien. Jammer dat de Sixtijnse kapel erg druk was. De gids (Sabrina) sprak goed Engels en was goed verstaanbaar.

Aad, Rotterdam
DIN, 12 NOV 2013
4.5
Onvergetelijk !!!

Onze rondleiding door de Vaticaanstad was fantastisch! De gids, Luidji, was net een lopende encyclopedie! Hij was overal op de hoogte en heeft al onze vragen beantwoord. Hij was blij dat we zo geïnteresseerd waren en rondleiding heeft 5 uur geduurd i.p.v 3,5 maar dat vond hij niet erg. Ik wil iedereen aanraden om dit rondleiding te boeken niet alleen om de rijen te vermijden, maar ook omdat alle details uit de geschiedenis, die je van je gids krijgt te horen, staan nergens op een boord geschreven! Schitterend!

Iglika, Utrecht
MAA, 11 NOV 2013
4.5
Overweldigend mooi

Wij bezochten de vaticaanse musea en Sint Pietersbasiliek op zaterdag 02/11. De Catacomben waren niet open voor het publiek. Onze gids Luigi was in 1 woord fantastisch. Die man wist nu echt alles. ook op extra vragen kon hij antwoorden.
De sixtijnse kapel en de Sint Pieters Basiliek waren echt indrukwekkend.

een heel mooie ervaring die we niet meer zullen vergeten. Dank u voor deze mooie dag.

Eddy, Merksem
WOE, 06 NOV 2013
4.5
Heel veel informatie van een zeer deskundige en enthousiaste gids

Heel veel informatie van een zeer deskundige en enthousiaste gids

Sandra, Gouda
VRI, 01 NOV 2013
4.5
Zeer de moeite waard!

We kunnen niet oordelen over de andere gidsen, maar wij werden rondgeleid door Luigi. Hij liep over van enthousiasme, kennis en het kunnen overbrengen hiervan. De rondleiding duurde dik 4 uur. Het was vermoeiend, maar zeker zeer de moeite waard. Luigi bleef ons boeien. We kijken nu met andere ogen naar de historie in Rome. Wij kunnen Luigi zeer zeker aanraden!

Luigi, here another recommendation for you from the Netherlands: Marcello and Catharina

Ciao!

Cv, Groningen
VRI, 25 OCT 2013
4.5
Aanrader!

Zeer de moeite waard om te bekijken. Leuke enthousiaste gids gehad. En niet in de lange rij hoeven te wachten!!!

Caroline, Ede
DON, 17 OCT 2013
4.5

Reserveer tickets

Kies de datum
Vaticaan, Catacomben en St. Pieters Basiliek Info
Vaticaan, Catacomben en St. Pieters Basiliek, RomeTickets.nl

Vaticaan, Catacomben en St. Pieters Basiliek
Ontmoetingsplaats:
When In Rome Tours
Via Sebastiano Veniero 21
000192 Roma, Italy

Info

Vaticaan, Catacomben en St. Pieters Basiliek
- April tot oktober om 08:45, 11:00 en 13:00
- November tot maart om 11:00
- Zorg ervoor dat u 15 minuten vóór de aanvang van de rondleiding aanwezig bent.
- Gesloten op zondag en andere religieuze feestdagen!

Routebeschrijving

Routebeschrijving
Ottaviano-station. Vanaf hier is het 5 minuten te voet!

070 891 26 05 070 891 26 05 E-mail E-mail


In winkelwagen